Ungdoms-EM i Padel i oktober

Sverige kommer att stå värd för Ungdoms-EM i padel den 10-15 oktober. Väldigt roligt! En fantastisk möjlighet för padelälskare runt om i Sverige att både få se högklassig padel och möta morgondagens världsstjärnor. Inte minst är det roligt för svenska ungdomar och svensk padel att uppleva den yppersta internationella eliten på ungdomssidan.

Till Ungdoms-EM kommer ett svenskt ungdomslandslag att vara representerat. Vilka spelare som kommer att bli uttagna till ungdomslandslaget kommuniceras efter att Ungdoms-SM spelats den 9-11 september. Förbundskaptenerna kommer att bevaka den tävlingen och fler andra tävlingar under sommaren för att göra en samlad bedömning vilka spelare som kommer att bli uttagna. Resultat är förstås en viktig faktor vid uttagningen men också spelaregenskaper såsom inställning, laganda, sportsligt uppträdande och utvecklingspotential. Bedömningsgrundande tävlingar är USM och de två SPT Future som spelas – men även andra tävlingar under sommaren kommer att bevakas och vägas in i bedömningen.

Vid Ungdoms-EM medverkar fyra spelare i varje åldersklass; 14, 16, 18 år – pojk- resp. flickklass. Vid uttagningen efter Ungdoms-SM kommer sex spelare från varje årskull att tas ut för ett gemensamt läger den 16-18 september. Efter det lägret bestämmer förbundskaptenerna vilka fyra spelare i varje årskull som blir ordinarie spelare i tävlingen och vilka två spelare som blir reserver på hemmaplan.

Ungdoms EM kommer även att ha en öppen klass i varje ålder där spelare utanför landslagstruppen har möjlighet att deltaga.

Landslagsorganisationen består av förbundskaptenerna är Sandra Örtevall, Oskar Govik, Mathias Claesson, Joel Christensen och Claudio Lanzinger Zurita och övergripande ansvarig David Gelinder.

Hoppas vi ses i oktober för att få uppleva bra padel tillsammans.

Ha en skön sommar!